BESPLATNA MONTAŽA I PREVOZ (za kupovine preko 400 KM i udaljenost 30 km od salona)

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

1963. - 1980.

Fabrika namještaja “Sima Pogačarević”, iz koje se razvio današnji SIMPO, osnovana je 1963. godine u Vranju. U periodu 1963.-1980. dolazi do širenja proizvodnih kapaciteta osnivanjem Fabrike tapetarskih proizvoda, Fabrike tepiha i Fabrike za proizvodnju štofova i drugih dekorativnih tkanina za potrebe industrije namještaja i opremanja enterijera. Prvi dušek proizveden je u ovom periodu, što je označilo nastanak brenda SIMPOSAN, jednog od najpoznatijih brendova dušeka na tržištu bivše Jugoslavije. Ovaj period obilježio je i nastanak čuvene stilske garniture „Viktorija“, vanvremenskog modela koji se i danas proizvodi i svojom ljepotom i prefinjenošću izrade očarava kupce.

1980. - 1990.

Nastavlja se širenje SIMPO proizvodnih kapaciteta pripajanjem Fabrike stilskog namještaja, Fabrike ramovskih konstrukcija, Fabrike dušeka i Fabrike dječjeg namještaja. U ovom periodu proizvedena je i prva „Mojca“, decenijama najpopularnija garnitura u bivšoj Jugoslaviji, koja je i danas jedan od omiljenih modela kupaca.

1990. - 2014.

Osim Fabrike lameliranog namještaja, koja nastaje u ovom periodu, SIMPO širi svoju djelatnost preuzimanjem Farme ovaca na Vlasini, preduzeća SIMBI i SIMPO cvijeća. Period poslije 2000. godine obilježio je početak rada preduzeća SIMPO drvo u Ćićevcu, koje proizvodi drvnu građu i elemente od drveta, Fabrike konditorskih proizvoda Kondiva i SIMPO ŠIK-a, koje se bavi proizvodnjom lesonita, šper ploče, parketa i rezane građe. Osnovan je i SIMPO LINE, preduzeće specijalizovano za opremanje svih vrsta enterijera – hotela, poslovnih i rezidencijalnih objekata, restorana, kancelarijskog prostora, zdravstvenih ustanova i školskih objekata.

2014.

Svaka organizacija ima svoje uspone i padove, a SIMPO je svoj veliki pad doživio 2014. godine. Prava snaga ogleda se u tome da se u najtežim trenucima sakupe svi raspoloživi resursi, napravi prekretnica i krene od početka. Ključnu pomoć da napravi istorijsku prekretnicu, SIMPU je pružila Vlada Republike Srbije. Od 31. oktobra 2014. godine SIMPO je u većinskom vlasništvu Republike Srbije i taj datum predstavlja novi početak za Simpo. Uz podršku Vlade RS i Ministarstva privrede usvojen je plan finansijskog i poslovnog restrukturiranja, čijom primjenom jer obezbijeđen opstanak i oporavak SIMPA.

DANAS

Danas je SIMPO proizvođač namještaja sa najdužom tradicijom i jedan od omiljenih brendova namještaja u Srbiji. Svakog dana naši vješti majstori, arhitekte, dizajneri, inženjeri, prodavci, monteri itd. vrijedno rade kako bi najbolji namještaj stigao do kupaca, do domova u kojima nastaju najljepše porodične uspomene i poslovnih prostora gdje se ostvaruju stalni uspjesi.
Mi smo jedna velika porodica koja stvara namještaj koji ima dušu i čini posebnim domove i poslovne prostore širom Srbije i Evrope. Kupovinom SIMPO namještaja ne dobijate samo komad namještaja sa idealnim balansom kvaliteta, dizajna, funkcionalnosti i inovativnosti, već unosite u svoj enterijer poseban duh i energiju.
Zadovoljstvo naših kupaca nam je najveća nagrada jer i oni čine dio naše velike porodice. Ponosni smo na to što se naša porodica svakim danom uvećava.
Mi stvaramo namještaj koji ima dušu, a zajedno sa vama kreiramo velike i posebne priče…

ZAJEDNO KREIRAMO UDOBNU BUDUĆNOST!